Αερόσακος Μοτοσυκλέτας Tech-Air™ Street Airbag | Alpinestars !

Στην έκθεση EICMA στο Milano παρουσιάστηκε επίσημα από την ALPINESTARS ο νέος αερόσακος μοτοσυκλέτας “Tech-Air™ Street Airbag”.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας ο “Tech-Air™” είναι ένας αερόσακος με προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα που προσφέρει στους αναβάτες προστασία στο άνω μέρος του σώματος και την ελευθερία να οδηγούν τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου και σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

tech-air-2

Το επίκεντρο του “Tech-Air™” είναι το γιλέκο προστασίας, το οποίο ενσωματώνει ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου και τον αερόσακο. Όταν φουσκώσει ο αερόσακος καλύπτει την πλάτη, το σημείο οπου βρίσκονται τα νεφρά, το στήθος και τους ώμους. Το γιλέκο προστασίας Tech-Air™, που πωλείται ξεχωριστά και εντελώς αυτόνομα, προσφέρει τη δυνατότητα ο αερόσακος να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με ένα Alpinestars-συμβατό μπουφάν, προς το παρών είτε το Valparaiso Tech-Air™ ή το Viper Τεch- Air™, για εξαιρετική προστασία σε όλες συνθήκες οδήγησης.
Το καινοτόμο και ευέλικτο σύστημα αερόσακου δρόμου “Tech-Air™” μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τύπο μοτοσυκλέτας ή / και σκούτερ, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης, σύζευξης, αναμόρφωσης της μηχανής ή άλλων ρυθμίσεων.
Το σύστημα είναι ως εκ τούτου έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή για οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα σε οποιαδήποτε επιφάνεια, και μπορεί να 
χρησιμοποιηθεί εξίσου για διαδρομές εντός και εκτός δρόμου.


Σε βίντεο της παρουσίασης που μπορείτε να δείτε παρακάτω μια μοτοσυκλέτα BMW R 1200GS τρακάρει πάνω σε μία MERCEDES. Η μοτοσυκλετα πηγαίνει με 50km/h και προσκρούει στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου. Ο αερόσακος ενεργοποιείται μέσα σε 59 χιλιοστά του δευτερολέπτου και φαίνεται ξεκάθαρα οτι προστατεύει τον αναβάτη καθώς προλαβαίνει να ανοίξει προτού ο αναβάτης έρθει σε επαφή με το αυτοκίνητο.