ΟΙ ΝΕΕΣ ACTION ΚΑΜΕΡΕΣ GOPRO HERO4 ΣΤΗ ΜΟΤΟΚΙΝΗΣΗ | GOPRO

Με την έλευση της κάμερας GoPro πριν μερικά χρόνια, προσφέρθηκε η δυνατότητα λήψης βίντεο και φωτογραφίας σε κάθε μας δραστηριότητα. Η φορητότητα αλλά και η ευκολία τοποθέτησης της εν λόγω κάμερας, έκανε πραγματικότητα την επιθυμία όσων ήθελαν να βιντεοσκοπήσουν στιγμές δράσης κατά τις εξορμήσεις τους στο βουνό, στην θάλασσα ή ακόμα και στον αέρα, ενώ παράλληλα, προσέφερε μοναδικές λήψεις από την δράση στις αθλητικές προσπάθειες μας προσπάθειες. Κάτι τέτοιο με τις «κλασικές» κάμερες, όσο φορητές και αν ήταν, πολύ απλά δεν μπορούσε να γίνει. Έτσι, με την πάροδο λίγων ετών, η κάμερα GoPro έγινε συνώνυμη με την απαθανάτιση ποικίλλων δραστηριοτήτων. Ταυτόχρονα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, η κάμερα GoPro αναβάθμισε τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, αποκτώντας παράλληλα και νέα μοντέλα, αποσκοπώντας σε μια ευρύτερη γκάμα επιλογών, ανάλογα με τις ανάγκες και επιθυμίες του χρήστη. Λίγες μέρες πριν, ο «στόλος» των GoPro υποδέχτηκε τα νέα μέλη του, την GoPro Hero 4 Black, την GoPro Hero 4 Silver και την GoPro Hero. Οι νέες κάμερες και πιο συγκεκριμένα το μοντέλο «Black», διακρίνονται για τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους, διατηρώντας πάντα την ίδια ευκολία χρήσης.

GoPro Hero 4 Black

Η GoPro Hero 4 Black, ομολογουμένως εντυπωσιάζει χάρη στο μεγάλο φάσμα επιλογών στην ποιότητα λήψης βίντεο (αλλά και φωτογραφίας). Με λίγα λόγια, αρκεί να αναφέρουμε πως η GoPro Hero 4 Black εισάγει τον χρήστη στον θαυμαστό και λεπτομερή κόσμο της Υπερ-Υψηλής ανάλυσης, ευρέως γνωστότερη ως Ultra High Definition, με ανάλυση που φτάνει τις 3840×2160 γραμμές (εν συντομία «4K», καθώς οι κάθετες γραμμές πλησιάζουν τις 4 χιλιάδες).

GoPro Hero 4 Silver

Η GoPro Hero 4 Silver, είναι το αμέσως «μικρότερο» μοντέλο από την Black – τα εισαγωγικά επίτηδες τα βάλαμε, καθώς οι περισσότεροι όπως είναι φυσιολογικό θα σκεφτούν ότι ένα μικρότερο (και αντίστοιχα φθηνότερο) μοντέλο, θα προσφέρει ότι και το μεγαλύτερο, απλώς πιο «πετσοκομμένο». Η αλήθεια απέχει όμως, κάτι που χαίρει αναγνώρισης, καθώς το μοντέλο Silver μόνο στην ανάλυση 4Κ διαφέρει σε σχέση με το «μεγάλο» μοντέλο Black (15 καρέ λήψης βίντεο αντί 30), ενώ σε όλα τα υπόλοιπα είναι σχεδόν ίδια (διαφέρουν ελαφρώς οι ρυθμοί των καρέ / δευτερόλεπτο σε έκαστη ανάλυση). Τότε τι νόημα ύπαρξης έχει το «μικρότερο» μοντέλο; Η απάντηση είναι αποστομωτική: η GoPro Hero 4 Silver διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη αφής για προεπισκόπηση. Η ενσωματωμένη οθόνη αφής προσφέρει αυξημένη πρακτικότητα, αφού ο χρήστης μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να βλέπει τι λαμβάνει ο φακός, χώρια ότι εξυπηρετεί απίστευτα στην τοποθέτηση/γωνία της κάμερας.

GoPro Hero

Τελευταίο και καθόλου καταϊδρωμένο, είναι το μοντέλο με την λιτή ονομασία «GoPro Hero», που θεωρείται το εισαγωγικό (και πιο προσιτό οικονομικά) μοντέλο στον κόσμο της λήψης βίντεο / φωτογραφίας σε δραστήριες συνθήκες. Με δυνατότητα 1920×1080 βίντεο στα 30 καρέ, 1280×720 στα 60 καρέ και φωτογραφίες στα 5 MegaPixel, το μικρότερο μοντέλο κάθε άλλο παρά «αδύναμο» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ιδιαίτερα για κάποιον που μόλις τώρα ξεκινά την ενασχόληση με μια κάμερα GoPro.

Δείτε όλη τη γκάμα μαζι με τα αξεσουάρ τους εδώ

ΠΗΓΗ: zougla.gr